Quen queira facer unha aportación que deixe un comentario nesta publicación ou que contacte connosco a través das redes sociais.
Estaremos encantadas de ler as vosas achegas, moitas grazas!
Estaremos encantadas de ler as vosas achegas, moitas grazas!
Moito ánimo co blog, mociña!
ResponderEliminarRobaliza: Peixe mariño da orde dos perciformes, de corpo alongado, cor gris prateada, máis escura no lombo, con dúas aletas dorsais, moi voraz e de carne moi apreciada, que pode chegar a medir un metro e a pesar doce quilos. Hoxe en día foi practicamente substituído polo termo castelán "lubina".
ResponderEliminarOla boas, eu son de Ourense e alí o meu avó chamalle XOANA ao estado previo do mosto no viño e bueno, por alí dio todo o mundo
ResponderEliminarmandrenla, que é outra forma de chamarlle á bertorella. Típica forma na Pobra do Caramiñal
ResponderEliminarBuceira: "bozal" das vacas.
ResponderEliminarEstrobo: o redondel de corda que se pon para suxeitar o remo ao bote.
Cajulo: polo menos en Esteiro é como lle chaman á miñoca grande de mar.